You, the petitioner

Oproep om erkenning, gecoördineerd onderzoek en behandeling langdurige covid

12,790 signatures

Langdurige COVID of PASC (post-acute sequelae of SARS-CoV-2 infection) patiënten hebben maanden na hun COVID-19 infectie nog last van invaliderende, levensontwrichtende symptomen. Ruim 10% van alle besmettingen leidt tot PASC. Wij zijn dus al met meer dan 100.000. Volg de WHO oproep en kom in actie!

Petition

We

De vergeten en groeiende groep van Nederlandse Langdurige COVID-, Long COVID- of PASC-patiënten.

 

establish that:

  1. Dat PASC door werkgevers, politiek en medici vaak niet erkend wordt.
  2. Dat Nederland internationaal gezien achterblijft bij het opstarten van multidisciplinair onderzoek naar oorzaken en mogelijke behandeling van PASC.
  3. Dat behandeling beperkt blijft tot paramedische herstelzorg. Een interdisciplinaire en gecoördineerde behandelaanpak is vereist.
  4. Dat veel PASC patiënten hun werk en hun kansen op de arbeidsmarkt verliezen.

 

and request

  1. Wetenschappelijk onderzoek multi- en interdisciplinair vorm te geven en patiënten actief te betrekken bij de vraagstelling
  2. Toegankelijke centra voor onderzoek en behandeling van PASC op te richten
  3. Een multidisciplinair behandelaanbod uit te werken, afgestemd op de patiënten noden en vergoed via de zorgverzekering
  4. Oplossingen te bieden rond reïntegratie, ziektevergoeding en inkomensverlies
  5. Hiertoe voldoende fondsen vrij te maken

The answer

Aanbieden petitie aan Tweede Kamer dinsdag 6 juli 13:40 live te volgen

Op dinsdag 6 juli om 13.40 uur mogen we de petitie (www.langdurigecovid.petities.nl) aanbieden aan de Tweede Kamer. Dit is voor iedereen te volgen via een livestream

Veel media (waaronder ook het 20.00 uur journaal) hebben hier vandaag, naar aanleiding van ons persbericht, melding van gemaakt!

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-01 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Joost Klappe & Bianca Den Toom 
Organisation:
Long COVID Nederland (PASC) 
Website:

History

Signatures

Updates

Help ons aan 100.000 ✍️✍️

Aan alle ondertekenaars van de petitie van 2021,

Je hebt het vast zien langskomen de laatste week. Long Covid patiënten in Nederland (geschat op 450.000, waarvan 90.000 zeer ernstig ziek) houden een petitie om gespecialiseerde Long Covid klinieken gerealiseerd te krijgen. Omdat je in 2021 onze petitie voor erkenning van Long Covid hebt gesteund, durven we je het nog een keer te vragen: zou je onze huidige petitie ook willen ondertekenen?

In Nederland kunnen Long Covid patiënten momenteel nergens terecht, waar in Duitsland al 100 gespecialiseerde Long Covid klinieken bestaan. Donderdag 15 februari wordt in de Tweede Kamer gestemd over het amendement van GL/PvdA TK-lid Julian Bushoff.

+Read more...

Dit amendement verzoekt de regering om 27 miljoen euro te investeren in Long Covid klinieken, waardoor onderzoek en behandeling de zorg van patiënten met Long Covid (en andere PAIS patiënten) kan verbeteren.

Tot 13 februari kunnen mensen de petitie ondertekenen. De teller staat nu op 89.000 handtekeningen. Maar hoe meer stemmen hoe beter! Help je ons aan 100.000 ✍️?

Alvast dank en fijne dag,

Long Covid Nederland

2024-02-11

Aanbieden petitie aan Tweede Kamer dinsdag 6 juli 13:40 live te volgen

Op dinsdag 6 juli om 13.40 uur mogen we de petitie (www.langdurigecovid.petities.nl) aanbieden aan de Tweede Kamer. Dit is voor iedereen te volgen via een livestream

Veel media (waaronder ook het 20.00 uur journaal) hebben hier vandaag, naar aanleiding van ons persbericht, melding van gemaakt! .

2021-07-02

Samen is het ons gelukt: > 10.000 handtekeningen. Commissievergadering VWS: 23 juni 10:15, mogelijk aanbieden of niet?

Samen is het ons gelukt, we zijn de 10.000 handtekeningen voorbij!! We willen jullie allemaal van harte bedanken voor de steun. Hiermee kunnen we de boodschap van de petitie over Long Covid genoeg kracht bij zetten.

+Read more...

Inmiddels hebben we een brief gestuurd naar de Tweede Kamer en de commissie voor Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft ons laten weten de petitie in de procedurevergadering op 23 juni 2021 om 10.15 uur te bespreken. U kunt deze vergadering volgen via de livestream: Livestream: https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/thorbeckezaal We hopen dat daar besloten wordt dat we de petitie live mogen aanbieden, waarover we jullie op de hoogte zullen houden.

Tot die tijd kunt u familie en vrienden nog steeds oproepen de petitie te ondertekenen!

Veel dank en hartelijke groet, De patiëntengroep Long Covid Nederland

2021-06-20